07-11-2004

article/

ASCII kraakt nieuwe ruimte

Abstract: 

Enige weken geleden werd ASCII Internetwerkplaats, gevestigd aan de Kinkerstraat 92, ontruimd. ASCII was daar gevestigd in een gekraakt winkelpand, dat nu door woningbouwvereniging het Oosten weer tot een duur te verhuren consumentenparadijs wordt omgetoverd.

Vandaag, zondag 31 oktober, hebben wij de begane grond van Wibautstraat 7 gekraakt. Hier willen wij onze Internetwerkplaats gaan voortzetten.

Het pand op Wibautstraat 7 is eigendom van de gemeente Amsterdam. De laatste huurder was een belwinkel. De gemeente verhuurde dus zelf aan een belwinkel, terwijl ze ondertussen probeert het aantal belwinkels in de buurt in te dammen omdat deze continu failliet gaan en zich schuldig maken aan oplichting en andere louche zaken. Kortom: een lokatie waar hoognodig iets positiefs mee moet gebeuren.

ASCII Internetwerkplaats bestaat al sinds 1999. Het is een non-budget organisatie: wij vragen geen geld voor het gebruik van onze computers en voor de cursussen die wij organiseren. De organisatie draait geheel op vrijwilligers. ASCII krijgt geen subsidie. Aangezien de huren in Amsterdam te hoog zijn, zijn wij meestal aangewezen op gekraakte ruimtes.

Tot 12 oktober zat ASCII Internetwerkplaats op de Kinkerstraat in Amsterdam-West. Na de ontruiming van dat pand hebben wij besloten een nieuwe ruimte te gaan kraken. Dat is Wibautstraat 7 geworden.

De komende weken zullen wij gebruiken om onze internetwerkplaats weer op te bouwen op deze nieuwe lokatie. Daarna zijn wij dagelijks geopend voor gratis internettoegang en workshops over diverse onderwerpen, zoals het gebruik van het gratis besturingssysteem Linux, multimedia- applicaties en draadloos internet. Kom eens langs!

Met vriendelijke groet,

De vrijwilligers van ASCII Internetwerkplaats http://a.scii.nl