08-04-2016

internship/

Content Stage

by: Eltje
Abstract: 

Born05 zoekt een content stagiaire. En dat is goed nieuws. Bij dit snel groeiende, creatieve online bureau is namelijk een inspirerende stage te veroveren waar je veel kunt leren. Heel veel. In elk geval de onderstaande 5 dingen.

1. Je gaat schrijven, schrijven en nog eens schrijven.
Born05 ontwikkelt effectieve en creatieve communicatiestrategieën in opdracht van klanten. Het doel: een duurzame relatie opbouwen tussen merken en hun gebruikers. Daarvoor zetten we verschillende middelen in, zoals online magazines, weblogs of websites. En daar is tekst voor nodig. Doordachte tekst waarbij elk woord op de juiste plaats staat en helpt je verhaal te vertellen. Zonder omhaal, kraakhelder en passend bij het medium.
 
2. Je leert denken als een koffiedrinker.
Of als een reiziger. Of als een belegger. Onze klanten richten zich namelijk stuk voor stuk op andere doelgroepen. Aan jou de taak om je te verplaatsen in die eindgebruikers. Dat betekent dat je je de ene keer lezers in de juiste reisstemming brengt en ze de andere keer informeert over economische trends. Op die manier leer je goed na te denken wat voor informatie voor welke lezer relevant is en hoe je dat het beste overbrengt.
 
3. Je ontdekt dat een ‘bureau’ niet alleen een tafel is om aan te werken.
Voordat we content gaan maken, ontwikkelen we een doordachte strategie op basis van de wensen van onze opdrachtgever. Een stagiaire bij Born05 krijgt de kans om met het hele proces – van briefing tot concepting en uiteindelijk de uitvoering – mee te lopen. Zo ontdek je van binnenuit hoe een bureau werkt en hoe de samenwerking met klanten verloopt.  
 
4. Je komt te weten wat PHP is.
Bij Born05 werken we met een groot aantal disciplines onder één dak, zoals webdesigners, strategen, UX-designers, front-end developers en natuurlijk content specialisten. Binnen projecten krijg je veel te maken met deze experts. En dat is erg leerzaam. Je ziet namelijk welke functie jouw teksten hebben binnen het grotere verhaal dat we willen vertellen. En zo ontdek je dat een strak design en soepele interface minstens zo belangrijk zijn als een lekkere tekst. (O. Vast een kleine hint: PHP is een programmeertaal.)
 
5. Je leert FIFA spelen.
Yep. Onze favoriete computergame van dit moment. Hier aan de Utrechtse Maliebaan is hard werken net zo belangrijk als lol maken. Borrels, gezamenlijke uitstapjes, virtuele voetbalcompetities… Als Born05-stagiaire maak je deel uit van ons team en doe je overal mee. En ja, dat is leuk.
 
Enthousiast?
Op onze site [www.born05.com] krijg je een uitgebreid beeld van ons bedrijf, opdrachtgevers en werk. Nog steeds enthousiast? En denk je dat je bij ons past? Dan maken we graag kennis met je.
 
Stuur een beknopte motivatie naar jobs@born05.com. Fijn als je een aantal voorbeelden van je eigen werk meestuurt, zodat we vast een idee krijgen van je schrijfstijl.
Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Eltje Huisman. 

 

When/

02-05-2016 - 30-12-2016
 

Where/

Born05

01

MAY

Deadline/

01 May 2016 22:00